Home ReCyclopsPakken ReCyclopsProject ReCyclopsFoto's ReCyclopsContact ReCyclops


Met lichte zenuwen werd ReCyclops voor het allereerst geactiveerd op het wijkfeest van de Hengelose Es 5 september 2011. Bij het voorbereiden van het pak waren er vele vragen zoals: "Hoe zal het publiek hierop reageren?" en "Is het wel duidelijk dat het om een robot gaat?". Maar zelfs ver voordat het eerste optreden van ReCyclops zover was, waren er ook vele technische vragen rondom het dragen van een ReCyclops pak. "Is het pak niet te zwaar?" of "Valt ReCyclops niet om tijdens het lopen?"  Om dat goed uit te testen is er een probeerpak bedacht. De ReCyclops 0.5 TestDrive. En die verscheen voor de eerste keer op 5 sept 2011.

Het pak. De onderdelen die makkelijk te dragen zijn, behoren tot de 0.5 TestDrive. Dat zijn bijvoorbeeld de helm, armen, knieën en voeten. Grotere onderdelen zoals de grote borstkas, rugmachine en dijbenen met scharnieren behoren niet tot het pak. Hier wordt aan gewerkt om dit stabiel, draagzaam en ReCyclopswaardig te maken.

Tijdens het maken van de 0.5 TestDrive ontstond het idee om voor het inhuren van ReCyclops een flexibeler aanbod te kunnen doen. Wanneer iemand een evenement heeft waar ReCyclops maar kort hoeft op te treden, of wanneer iemand bijvoorbeeld een beperkt budget heeft, dan is ReCyclops 0.5 TestDrive een goede keus.


Wilt u met een evenement groter uitpakken, dan kan de volledige ReCyclops ten tonele komen. Het pak draagt grotere luidsprekers voor beter geluid, nog veel meer kleurige lichtjes zijn te zien, mechanische lichaamsdelen en de mogelijkheid om door u zelf bedachte zinnen door ReCyclops te laten uitspreken. Dit mechanische pak draagt de benaming: ReCyclops 1.0 Mechanic.


Bij een evenement waar een optreden aan één plaats gebonden is, dan kan er gekozen worden voor: ReCyclops 1.5 PowerGrid. Hierbij krijgt u de volledige ReCyclops 1.0 Mechanic met daarbij zijn eigen podium, geheel in stijl van het robotpak. Wanneer stroom (230v) te leveren is, zal het podium met licht en geluid een zeer technische toevoeging zijn voor het optreden van ReCyclops.